Nummer 1 - 2019

Omslag de Wereldfietser nummer 1 - 2019

Inhoud

6 Project e-bike

Een e-bike vinden die geschikt is voor de fietsvakanties die je altijd maakte op een gewone fiets? Dat is nog niet zo eenvoudig, ontdekte Rob. Gelukkig beves­tigde zijn proefrit van Spanje naar Nederland hem in zijn keuze.

10 Fotoreportage Peru

Rudi en Willem zwoegden in de Peruaanse Andes tussen vijf- en zesduizenders menige bergpas op en af om ons de adembenemende foto’s te kunnen laten zien. Gelukkig verga­ten ze niet om er ook zelf van te genieten.

16 Veiligheid

Wanneer is iets een risico en hoe neem je het besluit om ergens wel of niet heen te gaan? Veel fietsreizigers nemen de reisadviezen van de overheid voor kennisgeving aan en zoeken het liever zelf uit. Is er een manier om gestructureerder met veiligheid om te gaan?

20 Flarden van vage herinneringen

Erik bikepackte zich een weg van Delft naar Milaan en ondervond onder­weg dat perfectie vele gezichten heeft die zich aaneenrijgen tot een waas van absolute schoonheid.

24 Interview Heinz Stücke

Fietspadenhater, einzelgänger en statisticus. Maar ook: sociaal, gastvrij en een goede ver­teller. Heinz Stücke was de 51 jaar die zijn wereldreis duurde niet voor de lol onderweg: een bezoek aan een land diende om het te leren kennen. Tot en met de taal aan toe.

33 Land van kloosters en kerken

Het viel Henk en Katrien niet alleen op dat Armenië bol staat van de kloosters en kerken, maar ook dat ze bijna altijd op haast onbereikbare, maar prachtige locaties staan. Dat ze zich suf moesten klimmen om op die plaatsen te komen, namen ze dan ook graag voor lief.

 

en verder

 

Inhoud 2
Van de redactie en colofon 3
Op kleine schaal 4
Column Herman Koppelman 15
Fietsers onderweg 30
Dit zag ik 38
Uitgelezen 41
Mes en spork 43
Agenda 45
Verenigingsnieuws De Wereldfietser 46
Verenigingsnieuws De Vakantiefietser 48
De terugkomst en De volgende keer 51