Nummer 2 - 2018

Wereldfietser nummer 2 2018 

 

10 Het goede eiland

Gotland is bijkans de ideale fietsbestemming: alle toeristen blijven in de hoofdstad Visby hangen, waardoor fietsers kunnen genieten van rust, ruimte en leegte. Teun hoefde de natuur alleen te delen met een horde half tamme hazen en konijnen. En vogels, veel vogels.

14 Hoogteprofielen

Wil je net een dag flink kilometers maken, blijken er een heleboel heuvels in je route te zitten. Beklimmingen kunnen onaangename verrassingen zijn, maar met hoogteprofielen kun je van tevoren ontdekken wat je te wachten staat. En je kunt ze nog zelf maken ook.

18 Thema: de innerlijke reis

Een reis door ruimte en tijd kan tevens een reis door de onherbergzaamheid van de menselijke psyche zijn, blijkt uit de bijdragen in het thema. Als uiting van spiritualiteit, als zoektocht naar een nieuwe invulling van je leven of juist als bevestiging van een reeds genomen besluit.

34 Lepper

Hoe maak je van een lap koeienkont een fietszadel? Het Nederlandse Lepper toonde ons de ambachtelijke productie van zijn zadels en vertelde over zijn toekomstplannen.

38 De wereld 1.0

Onaangeharkt, niet-uitgedokterd, slechts geboetseerd door verenigde oerkrachten en met als enige menselijke ingreep een weg die de fietsjeuk uit zijn lijf trilt: dat is Kirgizië volgens Robert.

en verder

4 Op kleine schaal
6 Fotowedstrijd De Vakantiefietser
17 Met mes en spork
30 Fietsers onderweg
33 Uitgelezen
43 Column Harry Wagenaar
45 Agenda
46 Verenigingsnieuws De Wereldfietser
48 Verenigingsnieuws De Vakantiefietser
51 De terugkomst en De volgende keer