Nummer 2 - 2020

 

Omslag de Wereldfietser nummer 2 - 2020

Inhoud

12 Land zonder bomen

Probeer maar eens rustig door Madagaskar te fietsen als je belaagd wordt door kinderen die denken dat je Sinterklaas bent. Als je dan ook nog eens vastloopt in het mulle zand, wordt het tijd je plannen te heroverwegen.

17 Thema: noodweer

Wind, regen, hagel, zand, bomen, bruinkoolgruis, mais – je kunt het zo gek niet verzinnen of het vliegt je om de oren in het thema noodweer. Gelukkig loopt het allemaal met een sisser af. En wie daar nog niet zo op vertrouwt, kan altijd nog een slaappil nemen. Na u de zondvloed!

28 Stiekem extraatje

Als je vanuit je werk naar de nachtboot gaat en vanaf de nachtboot naar je werk, heeft bijna niemand door dat je een week in Engeland zat. Zo pakt Sofie nog even een lekker septemberextraatje in het Lake District en de Yorkshire Dales mee

32 Onweerstaanbaar gastvrij

In Georgië en Armenië kun je je verliezen in grootse en desolate berg­landschappen. Maar probeer de gastvrijheid van de Kaukasiërs te weerstaan en je hebt een probleem: de gouden regels van de gast­vrijheid staan het simpelweg niet toe.

en verder

Op kleine schaal 4
Themaoproep 5
Dit zag ik 6
Column Hilde Geens 11
Met mes en spork 31
Fietsers onderweg 36
Uitgelezen 42
Agenda 45
Verenigingsnieuws De Wereldfietser 46
Verenigingsnieuws De Vakantiefietser 48
De terugkomst 51

 

Nieuwsgierig geworden?

Word lid / abonee van een van beide verenigingen en ontvang het tijdschrift vier keer per jaar. Of maak € 10,23 over op banknummer NL11 INGB 0009 0105 40 t.n.v. uitgeverij Holcus te Diemen onder vermelding van 'Nieuwste nummer'. Vergeet daarbij ook niet om je adres door te geven!