Nummer 3 - 2021

Inhoud

08 Het Cubagevoel

Wie van Amerikaanse oldtimers houdt, kan in Cuba zijn hart ophalen. Tel daarbij dat je er elke dag lacht en danst, en voor Karin en Ruud is het de perfecte fietsbestemming.

14 Over de Brabantse savanne

Kijk door je oogharen naar Noord-Brabant en je waant je in Afrika, met reeën in plaats van gnoes en rupsen in plaats van giftige slangen

17 Thema: Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk saai? Hoe kan een regio die champagne voortbrengt, Vlaamse roots heeft én het decor is van een klassiek kinderboek saai zijn?

34 Van Rijn naar Rostock

Tijdens de coronaluwte stuit Ronny in het noorden van Duitsland op een groene megalopolis, het epicentrum van de Hanze en stoplichtmannetjes.

38 Tussen vlinders en virus

Terwijl Marion en Joost in Tasmanië door wolken kussende vlinders fietsen, pakken zich ongemerkt donkere wolken samen boven hun vakantie. 

 

en verder

Dit zag ik 4
Op kleine schaal 6
Column Mieke Huisman 13
Fietsers onderweg 28
Met mes en spork 37
Uitgelezen 41
Agenda 43
Verenigingsnieuws De Wereldfietser 44
Verenigingsnieuws De Vakantiefietser 45
De terugkomst 47

 

Nieuwsgierig geworden?

Word lid / abonee van een van beide verenigingen en ontvang het tijdschrift vier keer per jaar. Of maak € 10,23 over op banknummer NL11 INGB 0009 0105 40 t.n.v. uitgeverij Holcus te Diemen onder vermelding van 'Nieuwste nummer'. Vergeet daarbij ook niet om je adres door te geven!